Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Lekváros rakott tészta (édes)

2018. január 31. - stunde25

"Előfordult már veletek, hogy túl sok tésztát főztetek ki és sajnáltátok kidobni? Erre is van megoldás, azon kívül, hogy olyat főzünk amihez olyan tészta kell. Csináljunk belőle "édességet". Egy igazi kalória bomba az igaz, de néha néha megengedheti magának az ember a torkoskodást. :) "

Lekváros rakott tészta

rakott_teszta_7.JPG

Hozzávalók:
 - kifőzött tészta (akár maradék is)
  (spagetti tészta, széles metélt stb...)
 - lekvár
 - darált dió
 - zsemlemorzsa

Elkészítés:
1. A kifőzött tésztát összekeverjük ízlésünk szerinti lekvárral (ki mennyire édesen szereti), mi személy szerint barack lekvárral szoktuk, de más lekvárral is lehet.
2. Adjunk hozzá darált diót.
3. Kizsírozzuk vagy kimargarinozzuk a tortaformát és kizsemlemorzsázzuk.
4. Beleöntjük a lekváros tésztát és a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

(Mennyiségeket direkt nem írtam, mivel minden a tészta mennyiségtől és az ízlésünktől függ.)

rakott_teszta_4.JPG
rakott_teszta_7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr7113619602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása