Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Kenyérlángos

2018. február 02. - stunde25

" A pékségekben, cukrászdákban sok olyan finomság van, amiről az ember azt gondolja "Bárcsak megadnák a receptjét!" , de persze természetesen nem adják meg... sajnos... :D Évekkel ezelőtt találtam rá én is erre a receptre, azóta rendszerint csináljuk, általában vacsorára. Hát nem túl Upate... sőt.... Ha esetleg valaki odafigyel a kalória bevitelre, akkor most ne nézzen ide, csak fél szemmel. Az én tápláló "pékséges" kedvencemről beszélek, ami nem más mint a Kenyérlángos. Lássuk a receptet:  "

 

Kenyérlángos

 dscn3910.JPG

A tésztához:

  • 1kg finomliszt
  • 6 szem burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 100 g élesztő

A feltéthez:

  • 400 g bacon szalonna (vagy császárszalonna)
  • 2 fej lila hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 660 g tejföl
  • 400 g sajt - trappista

Elkészítés:

1. A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. (Ha nagyok a burgonyák elég 4db is)
dscn3897.JPG

2. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és törjük bele a főtt krumpli is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll (Vigyázat!!! Forró!!! Csak óvatosan!!!), jól összegyúrjuk, dagasztjuk.

3. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ez az adag pont 2 nagy tepsire elegendő. Ha egy tepsi is elég felezzük a hozzávalókat.

4. A fokhagymákat megpucoljuk, és fokhagyma nyomóval a tejfölbe nyomjuk. Jól összekeverjük.

5. A tésztákat megkenjük a fokhagymás tejföllel, szórjuk rájuk a darabolt bacont (császárszalonnával is helyettesíthetjük), és a lila hagymákat szeletjük fel vékonyra és szórjuk a tésztákra azt is.
sam_3488.JPG

6. 200 C fokon 25 percig sütjük (előmelegített sütőben), ekkor kihúzzuk a sütőből és ráreszeljük a trappista sajtot, és visszatesszük még 15-20 percre a sütőbe. Ugyan így járunk majd el a második tepsivel is.

7. És kész is! :) Jó étvágyat!
dscn3908.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9813623006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása