Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Zacskós fokhagymás csirke

2018. január 11. - stunde25

"Ma egy gyors "receptet" hoztam, már ha ezt lehet receptnek nevezni. Nevezzük inkább "gyors ételnek". Nem sok minden kell hozzá és hipp-hopp kész is van. Tökélestes étel, ha nincs időnk órákat tölteni a konyhába."

Zacskós fokhagymás csirke

zacskos_fokhagymas_csirke_perezselymes_rizzsel_4.JPG

Hozzávalók:
 - 1kg csirke comb
 - sütő zacskó (plusz lezáró szalaggal)
 - fűszerek (ételízesítő, bors, fokhagyma granulátum, majoránna)
 - 1dl víz

Elkészítés:
1. A csirkecombokat tegyük bele a sütőzacskóba, ízlés szerint fűszerezzük be (tehetünk a zacskóba egy-egy gerezd fokhagymát is). Fogjuk be a zacskó száját, és rázzuk össze, hogy a húsra tapadjon a fűszer.

2. Tegyük bele egy jénaiba (ha esetleg véletlenül kiszakadna ne a sütő lássa a kárát), öntsünk bele 1dl vizet. Zárjuk le a zacskóhoz tartozó sütésálló szalaggal a száját, és szurkáljuk meg egy-két helyen gombostűvel.

3. Tegyük be előmelegített sütőbe, kb. 180°C-ra, kb. fél óra alatt készre sütjük.

zacskos_fokhagymas_csirke_6.JPG
4. (Fél óra után vegyük ki és öntsük ki a jénaiba, ha nem találjuk még megfelelően átsültnek, vagy csak ha szeretnénk ha egy kicsit megpiruljon tegyük vissza még 10 percre).

zacskos_fokhagymas_csirke_7.JPG
zacskos_fokhagymas_csirke_1.JPG

5. Petrezselymes rizzsel, rizi-bizivel, vagy krumplipürével tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8213565061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása