"Ma egy gyors "receptet" hoztam, már ha ezt lehet receptnek nevezni. Nevezzük inkább "gyors ételnek". Nem sok minden kell hozzá és hipp-hopp kész is van. Tökélestes étel, ha nincs időnk órákat tölteni a konyhába."
Zacskós fokhagymás csirke
Hozzávalók:
- 1kg csirke comb
- sütő zacskó (plusz lezáró szalaggal)
- fűszerek (ételízesítő, bors, fokhagyma granulátum, majoránna)
- 1dl víz
Elkészítés:
1. A csirkecombokat tegyük bele a sütőzacskóba, ízlés szerint fűszerezzük be (tehetünk a zacskóba egy-egy gerezd fokhagymát is). Fogjuk be a zacskó száját, és rázzuk össze, hogy a húsra tapadjon a fűszer.
2. Tegyük bele egy jénaiba (ha esetleg véletlenül kiszakadna ne a sütő lássa a kárát), öntsünk bele 1dl vizet. Zárjuk le a zacskóhoz tartozó sütésálló szalaggal a száját, és szurkáljuk meg egy-két helyen gombostűvel.
3. Tegyük be előmelegített sütőbe, kb. 180°C-ra, kb. fél óra alatt készre sütjük.
4. (Fél óra után vegyük ki és öntsük ki a jénaiba, ha nem találjuk még megfelelően átsültnek, vagy csak ha szeretnénk ha egy kicsit megpiruljon tegyük vissza még 10 percre).
5. Petrezselymes rizzsel, rizi-bizivel, vagy krumplipürével tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!