Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Töltött káposzta

2017. december 12. - stunde25

"Lassan itt a karácsony. Már pont megérett a frissen taposott káposzta. Hát akkor csináljunk egy "elő-próbát", hogyan is sikerült az idei káposzta. Mivel is a legjobb kipróbálni, ha csak nem a Töltött Káposztával. Ez meg is történt, és jelentem, az idei taposott káposzta is nagyon finom lett. :)
De ne is halmozzam tovább a szót, jöjjön hát az a bizonyos recept.... "

Töltött káposzta
toltott_kaposzta_42.JPG

Hozzávalók:

- 20 db savanyú káposzta lapú
- 30 dkg apró savanyú káposzta
- 1 kg darált lapocka
- 4-5 db fokhagymagerezd
- Csemege pirospaprika
- Fekete b
ors
- Majoránna
- Őrölt szegfűbors
- Knorr Delikát8 ételízesítő
- 25 dkg gersli árpagyöngy
- Füstölt hús

A fazék kikenéséhez:
·  zsír
·  liszt
·  pirospaprika

Elkészítés:

  1. A darált húst egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, borssal, majoránnával, Delikát 8 ételízesítővel és csemege pirospaprikával. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket.

  2. Megmossuk a gerslit, hozzáadjuk a húshoz és beledolgozzuk.

  3. A leveleket kicsit megmossuk, nehogy túl savanyúak legyenek. A végénél a vastagabb résznél, (a torzsájánál) kicsit levágjuk, hogy könnyebben be tudjuk hajlítani majd.
    toltott_kaposzta_10.JPG
  4. A fazekat kikenjük zsírral, lisztezzük és pirospaprikával beszórjuk.

  5. A fazék aljára rakunk egy marék apró káposztát és ráteszünk füstölt húst, majd megfogunk egy levelet, teszünk bele kellő mennyiségű húst és becsavarjuk. A két végét benyomkodjuk.

  6. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a hús és a lapú. A fazék aljára szépen sorba elhelyezzük őket. A tetejére tesszük a maradék apró káposztát és felöntjük vízzel.

  7. A fazékba beleeső fedőt tegyünk rá, hogy lenyomja és utána még egy fedő, ami már rendesen zárja a fazekat.
    toltott_kaposzta_20.JPG
  8. Alacsony hőfokon (lángon) 3 óra alatt megfőzzük. Hosszadalmas, de megéri a fáradozást.
  9. Tejföllel tálaljuk ízlés szerint, de tejföl nélkül is finom.
    toltott_kaposzta_22_m.jpg

Tipp: Tálalhatunk mellé tejfölt.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Főzési idő: 180-220 perc



A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3013459825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása