Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Kürtőskalács házilag - sütőben sütve

2017. október 23. - stunde25


" Itt a hűvös idő. Nincs is jobb ebben az időben mint egy jó bögre meleg tea, forró csoki vagy éppen frissen gőzölgő kürtös kalács. Én most az utóbbi mutatom meg nektek, hogy hogyan csináljunk házilag kürtös kalácsot. Lehet, hogy a külseje nem tökélestes, de az íze olyan mint az igazi. :)  "

Kürtőskalács

 

dscn1344.JPG

Hozzávalók:

  -  6dl tej
  -  1 élesztő (50g)
  -  4 evőkanál cukor
  - 1kg finomliszt
  - 15dkg olvasztott Rama margarin
  - egy csipet só
  - 2 tojás sárgája
  - 15dkg Rama margarin

 Egyéb hozzávaló:
 - egy kis darab margarin
 - egy kicsi olvasztott margarin
 - üres sörös dobozok
 - tej
 - kristálycukor
 - vanillin cukor, fahéj, kakaópor, kókusz reszelék, darált dió.

Elkészítés:

  1. A 6dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és meglangyosítjuk.

    dscn1308.JPG

    dscn1310.JPG

  2. Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 10 percig.

    dscn1313.JPG

    dscn1315.JPG

  3. Az 1kg finomlisztet beleöntjük egy nagy kelesztő tálba, beleszórjuk a csipet sót. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, beleütjük a 2 tojás sárgáját, és beleöntjük az olvasztott margarint.

    dscn1316.JPG

    dscn1319.JPG

    dscn1320.JPG

    dscn1321.JPG

    dscn1324.JPG

    dscn1325.JPG

  4. Az egészet összedagasztjuk, és hagyjuk kelni kb. 1 órán keresztül meleg helyen.

    dscn1326.JPG

    dscn1327.JPG

  5. Amíg kel a tészta, addig mossuk ki az üres sörös dobozokat, és alufóliázzuk be őket. Kenjük be őket margarinnal.


  6. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 3cm-es szalagokra vágjuk és feltekerjük a sörös dobozokra.


  7. Megkenjük vizes ecsettel és belehempergetjük kristálycukorba. Kimargarinozott, kilisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük. Félidőben egyszer megforgatjuk és megkenjük olvasztott margarinnal.


  8. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és forgassuk be még egyszer cukorba. Ilyenkor ízesíthetjük vanillin cukorral, fahéjjal, dióval, kókusszal vagy akár kakaóval is. :)

    dscn1344.JPG

    dscn1347.JPG



A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3813050302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása