"Előfordult már veletek, hogy túl sok tésztát főztetek ki és sajnáltátok kidobni? Erre is van megoldás, azon kívül, hogy olyat főzünk amihez olyan tészta kell. Csináljunk belőle "édességet". Egy igazi kalória bomba az igaz, de néha néha megengedheti magának az ember a torkoskodást. :) "
Lekváros rakott tészta
Hozzávalók:
- kifőzött tészta (akár maradék is)
(spagetti tészta, széles metélt stb...)
- lekvár
- darált dió
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A kifőzött tésztát összekeverjük ízlésünk szerinti lekvárral (ki mennyire édesen szereti), mi személy szerint barack lekvárral szoktuk, de más lekvárral is lehet.
2. Adjunk hozzá darált diót.
3. Kizsírozzuk vagy kimargarinozzuk a tortaformát és kizsemlemorzsázzuk.
4. Beleöntjük a lekváros tésztát és a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.
(Mennyiségeket direkt nem írtam, mivel minden a tészta mennyiségtől és az ízlésünktől függ.)