" Az utóbbi időkben elhanyagoltam az oldalt, időhiány miatt, de most újra itt vagyok és újabb recepttel jelentkezem. A mai receptem nem más mint a Magvas korongok. Nem túl fantázia dús név, nincs benne semmi rejtély, de nagyon finom. A Magvas korongok, vagy ahogy én nevezem "lapos ropi", egyszerűen eteti magát. Ezt a receptet a nővéremtől kaptam, most csináltam meg én is először, gondoltam megosztom veletek."
Magvas korongok
2 adag
Hozzávalók:
- 2dl lenmag
- 2dl szezámmag
- 2dl tökmag
- 2dl napraforgómag
- 2dl zabpehely
- 7dl rétesliszt
- 4 teáskanál só
- 2 teáskanál sütőpor
- 2,5dl étolaj
- 4dl víz
Elkészítés:
- Egy nagy tálba kimérjük a lenmagot, a szezámmagot, a napraforgómagot, a zabpelyhet, a lisztet és a sót és jól összekavarjuk. Kimérjük a tökmagot is egy zacskóba téve, kicsit összetörjük és hozzáadjuk a száraz keverékhez.
- A száraz keverékhez hozzáadjuk az étolajat és a vizet,és jól eldolgozzuk. Ragacsos masszát kapunk.
- Nagyobb golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kézzel jó laposra elnyomkodjuk őket, majd előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 180-200°-on készre sütjük. Mikor a széle már barna, akkor tekinthetjük megfelelőnek.