"Ma is egy klasszikus aprósüteményt hoztam, ez nem más mint a Linzerkarika."
Linzerkarika
Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kocka Rama margarin (250g)
- 4db tojás
- 35dkg kristálycukor
- 15dkg zsír
- 1 citrom leve, héja
- csipet só
Elkészítés:
1.A Rama-t, a tojás, a cukrot, a zsírt, a citromlevet, a sütőport és a sót habosra kikeverjük.
2. Ezek után fokozatosan adjuk hozzá annyi lisztet, míg bírjuk keverni a habverővel, majd táblára kiborítsuk és a maradék lisztet hozzádolgozzuk.
3. 3-4mm-esre sikáljuk, linzer szaggatóval kiszaggatjuk.
4. Egy tepsi lyukas, egy tepsi tömör szaggatóval, hogy mindnek meglegyen a párja. Arany barnára süssük.
5. Lekvárral összeragasztjuk, porcukorral megszórjuk, fóliával lehúzzuk, puhulni hagyjuk.