" Egy gyors és tápláló főétel kellene amivel nem sokat kell "törődni"? Itt a kolbásszal töltött karaj. Itt csontos karajjal csináltuk, de lehet csont nélkülivel vagy akár combbal vagy tarjával is helyettesíteni azt. Bár a húsnak kell idő, hogy megsüljön, de nem igényel különösebb odafigyelést, betesszük a sütőbe és sül magának. :) "
Kolbásszal és fokhagymával töltött karaj pataki tálban sütve tört krumplival
Hozzávalók:
- karaj
- 2 szál füstölt paraszt kolbász
- 5-6 gerezd fokhagyma
- fűszerek (Delikát, bors, majoránna, babérlevél, fokhagyma granulátum)
- zsír
Elkészítés:
1. Egy hosszú, éles késsel két "alagutat" csinálunk a húsunkba, majd beletömködjük a kolbászokat.
2. Megpucoljuk a fokhagymákat, kis "zsebeket" vágunk bele és belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket.
3. Beletesszük a töltött húsunkat a pataki tálba, és olvasztott zsírral nyakon öntjük. Öntünk hozzá egy pici
(kb 0,5dl vizet), hogy jobban párolódjon majd sütés közben.
4. Megfűszerezzük a hús Delikáttal, borssal, majoránnával fokhagyma granulátummal, pár darab babérlevéllel.
5. Rátesszük a pataki tál tetejét és előmelegített sütőben szépen átsütjük. Ha a hús átsült (kb. 1 óra), vegyük le a pataki tál tetejét és tegyük vissza kb. 10 percre, hogy szépen piruljon a teteje.
6. Tört krumplival vagy rizzsel tálaljuk. :)
Jó étvágyat! :)