"Mára ismét egy gyorsan elkészíthető kekszes süteményt hoztam. Nagyon szerettem ezt a süteményt gyerekkoromban, de sose találtam hozzá jó receptet. Pár éve leltem rá erre a tökéletes receptre. Próbáljátok ki ;) "
Kekszes őzgerinc
Hozzávalók:
5 dkg keserű kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
50 dkg háztartási keksz
0,3-0,5dl rum
25 dkg Rama
Elkészítés:
A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük.
Egy őzgerincformát Folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne.
Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a Folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Tipp:
A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük.