Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Sörkifli

2017. november 08. - stunde25

"Mára egy jó laktató, akár vacsora is ideális kelt tésztás süteményt hoztam.Van ebből is rengeteg verzió, akár pizzakrémes változat is, de én egyelőre az alapreceptet hoztam."

 

Sörkifli

 dscn3397.JPG

Hozzávalók:

Tészta:

  • 0,5l tej
  • 50 élesztő
  • 1 kanál cukor
  • 1kg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 2dl olaj
  • 1 tojás

 Tetejére:

  • tojás
  • trappista sajt

 Belsejébe:

 - Rama margarin

 A tepsi kikenéséhez:
 - zsír
 - rétesliszt

Elkészítés:

  1. A 0,5l tejet beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a kanál cukrot és meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    dscn3360.JPG

    dscn3362.JPG

    dscn3363.JPG

  2. A lisztet beleöntjük egy kelesztő tálba, hozzáadjuk a só és jól összekeverjük. Hozzáöntjük a futtatott élesztőt, a 2dl olajt, és a tojást. (Sűrű lesz.) Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. Fedjük le, takargassuk be egy konyharuhával és rakjuk meleg helyre. Hagyjuk kelni, fél óráig/óráig.

  4. Ha megkelt a tésztánk, borítsuk ki lisztezet gyúródeszkára, és vágjuk 4 felé. Vegyül el az egyiket és nyújtsuk ki körformára, majd vágjuk fel 16 felé. Tegyünk bele kis margarin kockákat és tekerjük fel a vastag résztől a vékony részig haladva.
  5. Tegyük előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes tésztánk.
    dscn3383.JPG
  6. Kenjük le tojással és szórjuk meg őket trappista sajttal. Előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

    dscn3393.JPG

    dscn3396.JPG

  7. Sütés után tegyük zárható tálba, hogy puha maradjon.

    dscn3397.JPG

    dscn3399.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr7813198123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása