"Ma egy házi pizza recepttel jelentkezem, úgy magyarosan. Lássuk be az igazi olasz pizzához köze sincs, de azért otthon nekünk teljesen megfelel. Finom, laktató, variálható feltéttel."
Házi pizza
*(kb. 3 nagy tepsire való adag)
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5l tej
- 50g élesztő
- 2 lapos kanál cukor
- 75dkg finomliszt
- 25dkg Rama margarin
- 1 kis kanál só
- 1 tojás sárgája
A tepsi kikenéséhez:
- zsír vagy margarin
- rétesliszt
Feltét:
- ketchup
- pizza krém
- bazsalikom
- fokhagyma granulátum
- 50dkgsonka, szalámi vagy füstölt parizer, bacon (ízlés szerint)
- kukorica, ananász, lila hagyma (bármi, ízlés szerint)
- 40dkg trappista sajt
Elkészítés:
- A 0,5l tejbe tegyünk 2 lapos kanál cukrot és langyosítsuk meg, Vegyük le a tűztől és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
- A 75dkg finomlisztet öntsük egy kelesztő tálba, adjuk hozzá a sót és kavarjuk össze. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt a 25dkg Rama margarint és a tojás sárgáját. Az egészet összedagasztjuk. Tegyük rá a kelesztő tál tetejét, takargassuk be egy pokrócba vagy konyharuhába és meleg helyen kelesszük meg, szép nagyra.
- Ha szépen megkelt a tésztánk, borítsuk ki gyúródeszkára, és vágjuk 3 felé (vagy 4 felé, attól függ milyen vastagságú tésztát szeretnénk kapni), és egyesével nyújtsuk ki őket és tegyük bele a kizsírozott, kilisztezett tepsikbe.
- Előmelegített sütőben, kb. 200°C-on készre, barnára sütjük.
- Amíg sül a tészta a ketchup-ot keverjük össze a pizza krémmel, szórjuk meg bazsalikommal és fokhagyma granulátummal. Keverjük össze, és ha megsültek a tészták, kenjük a tetejükre, és pakoljuk tele ízlésünknek megfelelően felvágottal, bacon-nel, kukoricával, lilahagymával stb…. Reszeljünk rájuk jó sok sajtot, és egyesével tegyük vissza őket a sütőben kb. 10 percre, hogy ráolvadjon a sajt.
Jó étvágyat!