"Mára egy jó laktató, akár vacsora is ideális kelt tésztás süteményt hoztam.Van ebből is rengeteg verzió, akár pizzakrémes változat is, de én egyelőre az alapreceptet hoztam."
Sörkifli
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5l tej
- 50 élesztő
- 1 kanál cukor
- 1kg finomliszt
- 1 evőkanál só
- 2dl olaj
- 1 tojás
Tetejére:
- tojás
- trappista sajt
Belsejébe:
- Rama margarin
A tepsi kikenéséhez:
- zsír
- rétesliszt
Elkészítés:
- A 0,5l tejet beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a kanál cukrot és meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A lisztet beleöntjük egy kelesztő tálba, hozzáadjuk a só és jól összekeverjük. Hozzáöntjük a futtatott élesztőt, a 2dl olajt, és a tojást. (Sűrű lesz.) Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
- Fedjük le, takargassuk be egy konyharuhával és rakjuk meleg helyre. Hagyjuk kelni, fél óráig/óráig.
- Ha megkelt a tésztánk, borítsuk ki lisztezet gyúródeszkára, és vágjuk 4 felé. Vegyül el az egyiket és nyújtsuk ki körformára, majd vágjuk fel 16 felé. Tegyünk bele kis margarin kockákat és tekerjük fel a vastag résztől a vékony részig haladva.
- Tegyük előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes tésztánk.
- Kenjük le tojással és szórjuk meg őket trappista sajttal. Előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.
- Sütés után tegyük zárható tálba, hogy puha maradjon.