Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Palacsinta

2017. november 17. - stunde25

"Ma a világ legegyszerűbb receptét hoztam, ami nem más mint a palacsinta. Sokaknak unalmas már ezt a recept ezért inkább ezt most a kezdő háziasszonyoknak ajánlom a figyelmébe. ;) "

Palacsinta

 palacsinta_11m.jpg

Hozzávalók: (kb.25-28db - serpenyő mérettől függően)
Tészta:
 - 1kg rétes liszt
 - 2 tojás
 - 3 kanál cukor
 - 1l tej
 - kb. 1l ásványvíz - sűrűség függő

Töltelék:
Ki milyet szeret. :) Lehet kakaós, túrós, lekváros, Nutellás, pudingos....etc.

Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálba beleütjük a 2 tojást, hozzáadjuk a 3 kanál cukrot és gép habverővel elkeverjük.

2. Folyamatos keverés mellett felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet, míg mind kettő el nem fogy. Ilyenkor még sűrű a tésztánk. További keverés mellett öntsünk bele ásványvizet, addig el nem érjük a megfelelő sűrűséget.

3. Mi a megfelelő sűrűség? Ne legyen olyan híg mint a víz, de sokkal sűrűbb se. Ezt nem lehet elmagyarázni, ezt inkább kitapasztalni kell. Süssünk ki egyet és meglátjuk, mennyire lesz vastag, nehéz a tésztánk. (Kenjük ki a palacsintasütőnket olajjal, melegítsük fel, öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, félidőben fordítsuk.)

palacsinta_15.JPG
4. Süssük ki az összes tésztát.
palacsinta_12.JPG
palacsinta_13.JPG
palacsinta_1m.jpg

Tipp: ;)

Kicsit feldobhatjuk a palacsintánkat látványilag, ha a tésztából kiveszünk egy kicsit és kakaóporral bekeverjük. :) Tortadíszítőbe, vagy kiürült jól átmosott ketchupos flakonba töltjük. (Én az utóbbit használtam.)
palacsinta_14.JPG
A serpenyőbe beleöntjük a sima tésztát és utána a kakaósból is csorgatunk bele. (Gyorsan kell, mert a meleg serpenyő miatt a tészta rögtön elkezd sülni, és nem lesz egybeálló a tésztánk.)
Ha nagyon belejövünk még fogpiszkálóval cifrázhatjuk is a mintákat. :) ;)

palacsinta_9.JPG
palacsinta_5m.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr10013293515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása