Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Göngyölt hús

2017. október 13. - stunde25

"Ma legyen egy kis hús a porondon. Magyarok vagyunk, és lássuk be kevesen tudnak nemet mondani egy jó kis rántott húsnak. Ez a verzió egy picit tovább van gondolva, de szerintem sokak számára ismert már ez a verzió is. Nagyon finom és tápláló, akár egy vasárnapi ebéd második fogásának, egy kis krumplipürével, savanyú uborkával. :) "

 

Göngyölt hús

gongyolt_hus_4.JPG

Hozzávalók:
 - sertéskaraj szeletek
 - pici só
 - sonka, vagy füstölt párizsi
 - trappista sajt
 - liszt
 - tojás
 - zsemlemorzsa
 - olaj

A hozzávalókhoz direkt nem írtam mennyiséget, mert felesleges. Minden annak a függvénye, hogy hány darabot szeretnénk csinálni.

Elkészítés:
1. A sertéskaraj szeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg egyesével őket.
2. Vegyünk egy szeletet rakjunk bele egy sonka szeletet és egy kis kocka sajtot.
3. Tekerjük fel.
4. Forgassuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, úgy mint egy sima rántott húst. A két végét mártsuk be ismét tojásba, és zsemlemorzsába.

gongyolt_hus_2.JPG
Forró olajba süssük ki.
Tálalhatjuk petrezselymes rizzsel, krumpli pürével, burgonyakrokettel vagy akár salátával is.

gongyolt_hus_es_krumligolyo_3.JPG
Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1212956933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása