"Ma legyen egy kis hús a porondon. Magyarok vagyunk, és lássuk be kevesen tudnak nemet mondani egy jó kis rántott húsnak. Ez a verzió egy picit tovább van gondolva, de szerintem sokak számára ismert már ez a verzió is. Nagyon finom és tápláló, akár egy vasárnapi ebéd második fogásának, egy kis krumplipürével, savanyú uborkával. :) "
Göngyölt hús
Hozzávalók:
- sertéskaraj szeletek
- pici só
- sonka, vagy füstölt párizsi
- trappista sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A hozzávalókhoz direkt nem írtam mennyiséget, mert felesleges. Minden annak a függvénye, hogy hány darabot szeretnénk csinálni.
Elkészítés:
1. A sertéskaraj szeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg egyesével őket.
2. Vegyünk egy szeletet rakjunk bele egy sonka szeletet és egy kis kocka sajtot.
3. Tekerjük fel.
4. Forgassuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, úgy mint egy sima rántott húst. A két végét mártsuk be ismét tojásba, és zsemlemorzsába.
Forró olajba süssük ki.
Tálalhatjuk petrezselymes rizzsel, krumpli pürével, burgonyakrokettel vagy akár salátával is.
Jó étvágyat! :)