Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Lapcsánka / Tócsni

2017. november 10. - stunde25

"Ma egy hagyományos receptet hoztam, ez nem más mint a lapcsánka vagy más néven tócsni. Finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető. :) "

Lapcsánka / Tócsni

 lapcsanka_16.JPG

Hozzávalók:
 - 6-8 db nagyobb krumpli
 - 20-30 dkg liszt
 - pirospaprika
 - bors
 - majoránna
 - Delikát 8 ételízesítő
 - 2 db tojás
 - 2-3 db fokhagymagerezd
 - 1 csokor petrezselyemzöld

A kisütéshez:
 - olaj

Elkészítés:
1. A krumplikat megpucoljuk, és lereszeljük egy tálba. Hozzáadunk kb. 20-30 dkg lisztet, de mivel ez a krumpli nagyságától függ, így ha túl hígnak találjuk, tegyünk még bele szükség szerint.
lapcsanka_1.JPG

2. Adjunk hozzá pirospaprikát, borsot, majorannát, valamint Delikát 8 ételízesítőt, ízlés szerint.
lapcsanka_6.JPG

3. Üssünk hozzá 2 tojást és nyomjuk bele fokhagymanyomóval a 2-3 gerezd fokhagymát, majd adjuk hozzá a felvágott petrezselymet, végül jól keverjük össze.


4. Kisesebb-nagyobb fakanálnyit vegyünk ki belőle egy-egy adaghoz. Forró olajban süssük aranybarnára.

lapcsanka_12.JPG

lapcsanka_16.JPG

 

5. Papírtörlőre rakjuk. Frissen tálaljuk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9413206881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása