"Ma egy hagyományos receptet hoztam, ez nem más mint a lapcsánka vagy más néven tócsni. Finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető. :) "
Lapcsánka / Tócsni
Hozzávalók:
- 6-8 db nagyobb krumpli
- 20-30 dkg liszt
- pirospaprika
- bors
- majoránna
- Delikát 8 ételízesítő
- 2 db tojás
- 2-3 db fokhagymagerezd
- 1 csokor petrezselyemzöld
A kisütéshez:
- olaj
Elkészítés:
1. A krumplikat megpucoljuk, és lereszeljük egy tálba. Hozzáadunk kb. 20-30 dkg lisztet, de mivel ez a krumpli nagyságától függ, így ha túl hígnak találjuk, tegyünk még bele szükség szerint.
2. Adjunk hozzá pirospaprikát, borsot, majorannát, valamint Delikát 8 ételízesítőt, ízlés szerint.
3. Üssünk hozzá 2 tojást és nyomjuk bele fokhagymanyomóval a 2-3 gerezd fokhagymát, majd adjuk hozzá a felvágott petrezselymet, végül jól keverjük össze.
4. Kisesebb-nagyobb fakanálnyit vegyünk ki belőle egy-egy adaghoz. Forró olajban süssük aranybarnára.
5. Papírtörlőre rakjuk. Frissen tálaljuk. :)