Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Kekszes őzgerinc

2017. október 12. - stunde25

"Mára ismét egy gyorsan elkészíthető kekszes süteményt hoztam. Nagyon szerettem ezt a süteményt gyerekkoromban, de sose találtam hozzá jó receptet. Pár éve leltem rá erre a tökéletes receptre. Próbáljátok ki ;) "

 

Kekszes őzgerinc

 

kekszes_ozgerinc_5_-m.jpg

Hozzávalók:

5 dkg keserű kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
50 dkg háztartási keksz
0,3-0,5dl rum
25 dkg Rama

 

Elkészítés:

A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük.dscn3541.JPG

kekszes_ozgerinc_1.jpg

Egy őzgerincformát Folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne.

kekszes_ozgerinc_3.jpg

kekszes_ozgerinc_4.jpg

Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a Folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.

Tipp:

A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9812956853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása