Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Reszelt túrós

2018. február 13. - stunde25

"Ma a kedvenc túrós süteményemmel jelentkezem. Egyszerű és finom. Bár nagyon morzsálódik, de megéri a utólagos takarítást is, annyira finom. :) "

Reszelt túrós

reszelt_turos_27.JPG

Hozzávalók:

Tészta:
  - 250 g Rama margarin
  - 40 dkg liszt
  - 15dkg porcukor
  - 1 tojássárgája
  - 3 kanál kakaó
  - ½ csomag sütőpor
  - 1 csomag vaníliás cukor

 Töltelék:
  - 75 dkg túró
  - 1 csomag vaníliás cukor
  - 15dkg porcukor
  - 15 dkg mazsola
  - 3db tojás sárgája+
  - 1 db tojás
  - 4db tojáshabbá vert fehérje

Elkészítés:

Tészta:
A 40dkg liszthez hozzáadjuk a 15dkg porcukrot, a 3 kanál kakaót, a 0.5 csomag sütőport és az 1 csomag vaníliás cukrot. Ezeket jól összekeverjük, és hozzámorzsoljuk a Rama margarint. Végül egy fészket csinálunk belőle, a közepébe ütjük az 1 tojás sárgáját és az egészet összegyúrjuk.
Kétfelé vesszük, két egyforma gombócot csinálunk belőle.

reszelt_turos_8.jpg
Krém:
A 75dkg túróhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, 3 tojás sárgáját és 1db egész tojást. Jó összekeverjük és hozzáadjuk a csomag mazsolát.
Egy külön tárba a 4 tojás fehérjét (1 tojás fehérje maradt a tésztából, 3 a töltelékből) kemény habbá verjük. A túrós masszát és a kemény habot keverjük össze.


A tepsit kikenjük zsírral /vagy vajjal és kilisztezzük. Majd az egyik tésztagolyót nokedli szaggatóval a tepsibe reszeljük. Majd rákanalazzuk a túrós tölteléket. Szépen elegyengetjük, és a tetejére reszeljük a másik tészta golyót is. Előmelegített sütőben, készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9813664662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása