Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Bacon-ös csirkemell őzgerincformában

2017. november 14. - stunde25

"Ma egy húsos ételt hoztam. Elkészítése viszonylag nem mondható olcsónak, de nagyon finom. Ennyit megér a változatosság."


Bacon-ös csirkemell őzgerincformában sütve

sam_3342m.jpg
Hozzávalók
            80 dkg csirkemell
            40 dkg bacon
            15 dkg sajt reszelt
            só
            bors
            petrezselyem
            4 evőkanál tejföl
            3 evőkanál liszt
            2 db tojás

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.

  2. A felvágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
  3. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverjük és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  4. Az őzgerincformát kikenjük margarinnal zsemlemorzsával megszórjuk. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazzuk a húsos masszát, egyenletesre nyomkodjuk kicsit és ráhajtogatjuk a lelógó bacon széleket.

  5. Hosszába is tegyünk rá baconcsíkokat és kenjünk rá egy kanál tejfölt. Reszeljünk rá 5 dkg sajtot. Ez kicsit le fog égni, de az azért kell, hogy ne a bacon tapadjon le.

  6. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
    sam_3337.JPG
  7. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk amíg a szalonna kicsit aranybarna nem lesz.
  8. Kihűlve, szeletelve, rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat! :)

sam_3342m.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4413273917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása