"Az ünnepek utáni sok nehéz étel után jól esik egy kicsit könnyebben emészthető ételek fogyasztása. Ilyen könnyű étel például egy jó kis saláta. Ez esetben a Rizssaláta. Gyorsan elkészíthető, laktató, de nem terheli le annyira a szervezetet mint a karácsonyi menük bármelyike."
Rizssaláta
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 1 kis tubus majonéz
- 1 kis tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 vöröshagymaszár
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv csemegekukorica
- 1 csipet só
Elkészítés:
1. Az 1 bögre rizst megfőzzük.
3. A kukoricát szűrőn átmossuk, majd azt is a tálba öntjük. Ízlés szerint sózzuk.
4. Mindent összekavarunk és hozzáadjuk a leszűrt rizst, elkeverjük és már kész is.
5. Fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Tipp: fasírttal vagy göngyölt hússal tálaljuk,