Elkészítési idő: 65 perc+120 perc hűtés
Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók:
Tésztához:
9 evőkanál cukor
9 db tojás
3 evőkanál kakaópor
9 evőkanál rétesliszt
1,5 csomag sütőpor
A forma kikenéséhez:
Ráma margarin
Rétesliszt kevés
A töltelékhez:
3 dl meggy lé
1 csomag pudingpor vaníliás
6 dkg cukor
30 dkg meggybefőtt magozva
2 evőkanál zselatin
6 dl tejszín
2 evőkanál cukor
A díszítéshez:
1dl tejszín
Csokiforgács
Elkészítés:
- Három piskótára van szükség, így ezt még kétszer ismételjük meg és süssük meg a 3 tortalapot.. 1 piskóta elkészítése: egy tálba beleteszünk a 3 kanál cukrot és a három tojást, ezt gépi habverővel kicsit habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és összedolgozzuk. Végül hozzáadunk 3 kanál lisztet és a fél sütőport. Jól összedolgozzuk, Ráma margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 10-15 perc alatt 200°C –on megsütjük.
- Töltelék készítése: a meggylevet a pudingporral állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele a kimagozott meggyet. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A tejszínt verjük kemény habbá és csorgassuk bele a folyékony zselatint. A meggyes masszát töltsük habzsákba, (de ha nem szeretjük a habzsákkal való munkát, késsel is fel tudjuk majd kenni a tésztára). A tejszínes masszát is töltsük habzsákba, vagy azt is kenjük fel késsel.
Egy piskótát tegyünk a tortatálra és kenjük rá a meggyes töltelék felét, majd a tejszínes töltelék egy részét.
Tegyük rá a második lapot, és szintén kenjük meg a maradék meggyes töltelékkel, illetve a tejszínes töltelék egy részével úgy, hogy maradjon a díszítéshez is.
Tegyük rá a harmadik lapot, és kicsit óvatosan nyomkodjuk meg.
A maradék tejszínnel kenjük körbe a tortát. A tetejét az oldalával együtt is megkenhetjük.
Kenjük be a tetejét a maradék tejszínnel. A tetejére reszeljünk csokoládét.
Díszítsük ki a tetejét tejszínnel és tegyünk meggyet a tetejére díszítésnek. Ezek után tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Szép nagy szeleteket is vághatunk belőle, nem túl édes, így nem émelyítő.
Tipp: Meggy helyett cseresznyével is készíthetjük.