Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Feketeerdő torta

2017. szeptember 06. - stunde25

feketeerdo_torta_24.jpg

Elkészítési idő: 65 perc+120 perc hűtés  

Nehézségi szint: nehéz

 

Hozzávalók:
Tésztához:

9 evőkanál cukor

9 db tojás

3 evőkanál kakaópor

9 evőkanál rétesliszt

1,5 csomag sütőpor

A forma kikenéséhez:

Ráma margarin

Rétesliszt kevés


A töltelékhez:

3 dl meggy lé

1 csomag pudingpor vaníliás

6 dkg cukor

30 dkg meggybefőtt magozva

2 evőkanál zselatin

6 dl tejszín

2 evőkanál cukor

A díszítéshez:

            1dl tejszín

            Csokiforgács

 

Elkészítés:

  1. Három piskótára van szükség, így ezt még kétszer ismételjük meg és süssük meg a 3 tortalapot.. 1 piskóta elkészítése: egy tálba beleteszünk a 3 kanál cukrot és a három tojást, ezt gépi habverővel kicsit habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és összedolgozzuk. Végül hozzáadunk 3 kanál lisztet és a fél sütőport. Jól összedolgozzuk, Ráma margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 10-15 perc alatt 200°C –on megsütjük.
  2. Töltelék készítése: a meggylevet a pudingporral állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele a kimagozott meggyet. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A tejszínt verjük kemény habbá és csorgassuk bele a folyékony zselatint. A meggyes masszát töltsük habzsákba, (de ha nem szeretjük a habzsákkal való munkát, késsel is fel tudjuk majd kenni a tésztára). A tejszínes masszát is töltsük habzsákba, vagy azt is kenjük fel késsel.

  3. Egy piskótát tegyünk a tortatálra és kenjük rá a meggyes töltelék felét, majd a tejszínes töltelék egy részét.

  4. Tegyük rá a második lapot, és szintén kenjük meg a maradék meggyes töltelékkel, illetve a tejszínes töltelék egy részével úgy, hogy maradjon a díszítéshez is.

  5. Tegyük rá a harmadik lapot, és kicsit óvatosan nyomkodjuk meg.

  6. A maradék tejszínnel kenjük körbe a tortát. A tetejét az oldalával együtt is megkenhetjük.

  7. Kenjük be a tetejét a maradék tejszínnel. A tetejére reszeljünk csokoládét.

  8. Díszítsük ki a tetejét tejszínnel és tegyünk meggyet a tetejére díszítésnek. Ezek után tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

  9. Szép nagy szeleteket is vághatunk belőle, nem túl édes, így nem émelyítő.

Tipp: Meggy helyett cseresznyével is készíthetjük.

feketeerdo_torta_3.JPG

feketeerdo_torta_4.JPG

feketeerdo_torta_5.JPG

feketeerdo_torta_6.JPG

feketeerdo_torta_7.JPG

feketeerdo_torta_21.JPG

feketeerdo_torta_24.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6612808334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása