Itt az ősz, a diószedés ideje. Ezért gondoltam, hogy hozok egy diós aprósüteményt. Sokan non plusz ultraként ismerik, csak azon a variáción nincs dió, és mind a két oldala habos. De hát ahány ház annyi szokás.... :)
Kalapos csók
Hozzávalók:
Tészta:
75 dkg liszt
1/2 kg Rama
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 dl tej
24 dkg porcukor
Hab:
24 dkg porcukor
2 tojásfehérje
pici ecet
Töltelék:
Baracklekvár
Tetejére:
Dióbél
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, és a sütőport összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a Rama margarint. Az egészet jól összemorzsoljuk és összedolgozzuk.
A habhoz való porcukrot, a 2 tojásfehérjével és 1 mokkáskanál ecettel kemény habbá verjük.
A tésztát kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Egy adagot simán sütünk meg, egy adagot habbal és dióval a tetején, és így tovább….