Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Kalapos csók

2017. szeptember 24. - stunde25

 

Itt az ősz, a diószedés ideje. Ezért gondoltam, hogy hozok egy diós aprósüteményt. Sokan non plusz ultraként ismerik, csak azon a variáción nincs dió, és mind a két oldala habos. De hát ahány ház annyi szokás.... :)

 

Kalapos csók

kalapos_csok_24.JPG

Hozzávalók:

Tészta:
75 dkg liszt
1/2 kg Rama
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 dl tej
24 dkg porcukor

Hab:
24 dkg porcukor
2 tojásfehérje
pici ecet

Töltelék:
Baracklekvár

Tetejére:
Dióbél

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, és a sütőport összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a Rama margarint. Az egészet jól összemorzsoljuk és összedolgozzuk.

kalapos_csok_3.JPG  kalapos_csok_7.JPG  kalapos_csok_8.JPG
kalapos_csok_9.JPG  kalapos_csok_10.JPG  kalapos_csok_11.JPGkalapos_csok_12.JPG

A habhoz való porcukrot, a 2 tojásfehérjével és 1 mokkáskanál ecettel kemény habbá verjük.

kalapos_csok_4.JPG  kalapos_csok_5.JPG  kalapos_csok_15.JPG

 A tésztát kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Egy adagot simán sütünk meg, egy adagot habbal és dióval a tetején, és így tovább….

kalapos_csok_13.JPG  kalapos_csok_14.JPG  kalapos_csok_18.JPG

kalapos_csok_19.JPG  kalapos_csok_21.JPG  kalapos_csok_24.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2012893220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása