" Mára egy kis diós meggyes meglepetéssel jöttem. Egyszerű és finom.Könnyen elkészíthető bárki számára."
Macskaszem
Hozzávalók:
Felfuttatáshoz:
- 2,5dl tej
- 2,5dkg élesztő
- 2 kanál cukor
Tészta:
- 30dkg liszt
- 1 csipet só
- 20dkg Rama margarin
- 3 tojás sárgája
Töltelékhez:
- 3 tojás fehérje
- 15dkg darált dió
- 15dkg cukor
- meggy lekvár
- magozott meggy vagy cseresznye
Lekenéshez:
- 1 egész tojás
Elkészítés:
- A 2,5dl tejet a 2 kanál cukorral langyosra melegítjük, beletesszük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 3 tojás sárgáját. Jól összedagasztjuk. 3 felé vágjuk és 20 percig langyos helyen pihentetjük.
- A dióhabhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A vége felé belekeverjük a cukrot és a darált diót.
- Az egyik adag tésztát kinyújtjuk 15*25cm-esre és megkenjük 2 evőkanál meggylekvárral, úgy, hogy a két szélén 2-2cm-nyit kihagyunk. Ezeket a sávokat kirakjuk lecsepegtetett meggyel és ráhajtjuk a tésztát. Feltekerjük két oldalról, úgy, hogy a közepén kb. 4cm távolság maradjon. Ide kenjük a dióhab harmadát. A másik két tésztából is hasonló tekercset készítünk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt 3cm-es szeletekre vágjuk.