Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Lekváros gombóc

2017. október 01. - stunde25

 " Mára egy kis gombócot hoztam, de nem szilvával vagy eperrel töltve, hanem lekvárral. :) "

Lekváros gombóc

szilvasgomboc_5_-m.jpg

Hozzávalók:

1.5 kg  burgonya

1 kg liszt

10 dkg só

20 dkg zsemlemorzsa

3 kanál étolaj

1 üveg lekvár

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük.
  2. Leszűrjük. A gyúrótáblát vastagon belisztezzük és krumpli/gesztenye nyomóval a lisztre nyomjuk a krumplit.
    lekvaros_gomboc_2.JPG
  3.  Megsózzuk és hagyjuk kihűlni.
    lekvaros_gomboc_3.JPG
  4. Ha kihűlt a tetejét és meglisztezzük, majd összegyúrjuk félkeményre.
    lekvaros_gomboc_4.JPG
  5. Letépünk egy darabot és kinyújtjuk liszten, majd felkockázzuk, lekvárt teszünk bele és gombócokat formálunk belőle. (Ízlés szerint használhatunk szilva-, barack-, meggy-, cseresznye-, egyéb lekvárt.)
    lekvaros_gomboc_8.JPG
    lekvaros_gomboc_12.JPG
  6. Egy nagy fazékba vizet forralunk, 20-30 darabjával főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. A megfőttek szűrőtállal kihorgásszuk, és hideg vízbe tesszük, majd leszűrjük.
    lekvaros_gomboc_10.JPG
  7. Egy lábasba olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd beleöntjük a már kifőtt, leszűrt gombócokat.
  8. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogyott a tésztánk. :)
    szilvasgomboc_5_-m.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8512916573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása