"Itt az ősz és a szőlő szezonja. Mikor máskor is csinálhatnánk egy jó kis gyümölcstortát szőlővel. Persze bármilyen más gyümölccsel helyettesíthető, kinek mi tetszik. :) "
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
- 3 kanál liszt
- 3 kanál cukor
- 1/2 sütőpor
Krém:
- 2,5 dl tej
- 2 kanál liszt
- 2 kanál cukor
- 1 tojás
- 1 cs. vanillin cukor
Gyümölcsök
- szőlő
- málna
- cseresznye
- banán
- meggy stb.
Kocsonya:
- 2 dl gyümölcslé
- 1cs. tortazselé por
A forma kikenéséhez:
- zsír
- liszt
Elkészítés:
Tészta:
1. A gyümölcstorta formát zsírozzuk és lisztezzük ki.
2. Egy tálba beleütjük a 3 tojást, hozzáadjuk a 3 kanál cukrot és gépi habverővel felverjük.
3. Majd hozzáadjuk a 3 kanál lisztet és a sütőport.
4. Beleöntjük a formába és aranybarnára sütjük.
5. Ha megsült, óvatosan kiborítjuk egy tortatára.
Krém:
1. A lábasba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a 2 kanál cukrot, a 2 kanál lisztet, a csomag vanillin cukrot és a 2,5dl tejet..
2. Gépi habverővel elkeverjük.
3. Felrakjuk a tűzhelyre és sűrű krémet főzünk belőle.
4. Ha elég sűrű lett, ráöntjük a piskótára.
5. Elegyengetjük, és telepakoljuk gyümölcsökkel.
Zselé:
1. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük.
(Itt nem írok pontos leírást, mert attól függ milyen márkájú tortazselét vásároltunk.)
Jó étvágyat!!! :)