Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Kakaós keksz

2017. november 23. - stunde25

" A hétvégén egy finom, omlós kekszet sütöttem, ezt szeretném most megosztani veletek, "

 

Kakaós mazsolás keksz

 kakaos_mazsolas_keksz_18_m.jpg

Hozzávalók:

  • 40dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evk. cukrozatlan kakaópor
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 2db tojás
  • 15dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15dkg Rama margarin

A lekenéshez:

 - 1db tojás

 A tetejére:

 - mogyoró, csoki golyó, mandula vagy mazsola, ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a sót, a fahéjat és jól összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük habverővel, maximumon 3-4 percig, majd hozzáadjuk a puha Rama margarint, végül simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztából lisztezett kézzel 35-40 darab kis golyót csinálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe) 2-3 cm-es távolságra rakjuk.
    kakaos_mazsolas_keksz_10.jpg
  5. Tetejét kicsit lapítsuk le és felvert tojással kenjük le.
    kakaos_mazsolas_keksz_11.jpg
  6. A tetejére tegyünk mazsolát, csokilencsét, vagy mogyorót ízlés szerint.
    kakaos_mazsolas_keksz_12.jpg

Előmelegített sütőben, 2 adagban 8-10 perc alatt szép barnára sütjük, 180 °C-on.
kakaos_mazsolas_keksz_14.jpg
kakaos_mazsolas_keksz_15_m.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2313355451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása