" A hétvégén egy finom, omlós kekszet sütöttem, ezt szeretném most megosztani veletek, "
Kakaós mazsolás keksz
Hozzávalók:
- 40dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 evk. cukrozatlan kakaópor
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi fahéj
- 2db tojás
- 15dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15dkg Rama margarin
A lekenéshez:
- 1db tojás
A tetejére:
- mogyoró, csoki golyó, mandula vagy mazsola, ízlés szerint.
Elkészítés:
- A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a sót, a fahéjat és jól összekeverjük.
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük habverővel, maximumon 3-4 percig, majd hozzáadjuk a puha Rama margarint, végül simára keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jól összedolgozzuk.
- A tésztából lisztezett kézzel 35-40 darab kis golyót csinálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe) 2-3 cm-es távolságra rakjuk.
- Tetejét kicsit lapítsuk le és felvert tojással kenjük le.
- A tetejére tegyünk mazsolát, csokilencsét, vagy mogyorót ízlés szerint.
Előmelegített sütőben, 2 adagban 8-10 perc alatt szép barnára sütjük, 180 °C-on.