Minden, amit egy egyszerű konyhában elkészíthet

Receptbirodalom

Receptbirodalom

Sajtos rúd

2017. december 19. - stunde25

"Ma egy klasszikus sós süteményt hoztam. Nálunk hagyományosan minden karácsonykor és húsvétkor a porondon van ez a sütemény. Jó vendégvárónak is. Szilveszterre különösen ajánlott. ;) "

Sajtos rúd

sam_0994m.jpg

Hozzávalók:

Tészta:
  - 1 kg rétesliszt
  - 2 cs. Szalalkáli
  - 3-4 kis kanál só
  - 10dkg reszelt sajt
  - 500g Ráma margarin
  - 2 kis tejföl
  - 2 egész tojás

Tetejére:
  - 1 tojás fehérje
  - 10dkg reszelt sajt
  - ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

  1. Az 1kg lisztet, a 2 csomag szalalkálival, a sóval és a reszelt sajttal jól összekavarjuk egy gyúródeszkán.
  2. A Rama-t hozzáadjuk, és teljesen összemorzsáljuk.
  3. Fészket formálunk és hozzáadjuk a 2 tojást és a 2 kis tejfölt. Az egészet 5-10 percig teljesen összegyúrjuk.
  4. Az összedolgoztuk a tésztát, a gyújtódeszkán kinyújtjuk, bekenjük a tojásfehérjével a tetejét, és rászórjuk a 10dkg reszelt sajtot.
  5. Kis csíkokra vágjuk és kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket.
    dscn3540.JPG
    sajtos_rud_3.JPG
    20150404_101044.jpg
  6. Előmelegített sütőben 180-200°C-on aranybarnára sütjük.
    sajtos.JPG
    *Ennél kicsit hanyag voltam fényképek terén, de ígérem pótolni fogom. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr513511797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása