"Töltött krumpli. Ezt sokan ismerik, de ezt a változatot talán kevesebben. Remélem sokan lelik örömüket benne. :) "
Paradicsomos töltött krumpli
Hozzávalók:
- 20db nagy krumpli
- 1 l paradicsomlé
- 1kg darált lapocka
Hústöltelék fűszerei:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- piros paprika
- Delikát 8 ételízesítő
- bors
- majoránna
- 2db tojás
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kifúrjuk burgonyalyukasztóval. Vízbe tesszük, míg elkészítjük a húsos tölteléket.
A darált hús egy tálba tesszük és belenyomjuk a 4-5 gerezd fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük piros paprikával, Delikát ételízesítővel, borssal, majoránnával. Hozzáütünk 2 egész tojást és jól összekeverjük/beledolgozzuk az egészet.
Ezek után egyesével, töltjük meg a burgonyákat. Egy nagy fazékba tesszük. Öntsünk rá vizet a főzéshez.
Kb. egy fél óra főzés után nézzünk meg mennyire főtt meg a hús és a krumpli. A megfőtt öntsünk hozzá 1 liter paradicsomlevet és főzzük fel vele, amíg meg nem fő teljesen a hús.
Ízlés szerint tejföllel vagy anélkül tálaljuk.
Jó étvágyat!!!